Yleisurheilu

Mietimme joskus miten jotkut pystyvät luomaan motivaatiota harjoittelemaan 9 kuukautta, kun kilpailusesonki on vain kolme kuukautta. Toki sisätiloissa kilpaillaan ja tavoitellaan mestaruuksia, mutta useimmat pitävät sisällä kilpailemista korvikkeena ulkokautta odotellessa. Kun maamme urheilijat voittavat kansainvälisissä kilpailuissa, on yleisurheilun suosio korkealla.

Yleisurheilussa viehättää yksilön kamppailu itseään vastaan. Urheilijat kilpailevat seuroissa, mutta varsinainen suoritus on yksilön kamppailu eri tavoin kuin joukkuepeleissä. Jalkapallossa voi joku pelaaja olla syntipukki, kun joukkue häviää ottelun ja joku voi olla sankari kun ottelu päättyy voittoon. Kaikki kuitenkin tietävät että menestys riippuu koko joukkueen pelistä. Yleisurheilussa kaikki ovat oman kamppailunsa sankareita ja loosereita, muita ei pääse syyttämään.

Yleisurheilu heijastaa ihmisten yksinäistä kamppailua omissa elämissä. Urheilijaa kunnioitetaan, kun oma elämä vietetään tv-sohvassa.
Mikä urheilijaa motivoi, mietimme edelleen. Onko se pelin hurmaa? Olla lähellä voittoa ja ehkä ensi kerralla onnistua? Huipulla on vähän paikkoja ja niitä tavoitellaan maailman kaikissa maissa.