Liikunta on mukava harrastus

Liikunta on mukava harrastus, josta saa virtaa arjen keskellä. Nuorille liikunta voi olla myös sosiaalinen harrastus. Lajeja on niin lukuisa määrä, että jokaiselle löytyy taatusti mieleinen. Kaikki lajit kun eivät sovi kaikille. Sen vuoksi onkin tärkeää käydä läpi monia eri lajeja ja löytää itselleen sopivin.

Yleisurheilun saralta löytyy

Yleisurheilun saralta löytyy monia lajeja aina juoksusta hyppylajeihin ja heittolajeihin. Ehkä juuri monipuolisuuden vuoksi monet nuoret päätyvät yleisurheilun pariin. Yleisurheilun lisäksi pyöräilyn harrastajamäärät ovat kasvussa. Pyöräily on mukavaa sellaisenaan, mutta sen voi yhdistää myös muuhun urheiluun, kuten triathloniin. Triathlon on laji, jossa pyöräillään, juostaan ja uidaan. Triathlonissa on tärkeää, että välineet ovat kunnossa. Varsinkin pyöräily on välineurheilua. Kaikki pyöräilyyn tarvittavat tarvikkeet löytyvät Cykelkraft -verkkokaupasta.

Nuoret liikkumaan

Suomessa lasten ja nuorten liikunta on siinä mielessä hyvällä mallilla, että nuoret liikkuvat paljon. Liikuntaa harrastetaan aina päiväkoti-ikäisestä lähtien, ja myös kouluissa olevat liikuntatunnit esittelevät nuorille liikuntamuotoja monipuolisesti. Se on tärkeää, sillä rakkaus liikuntaa kohtaan syntyy monesti nuorena. Sillä on myös suuri vaikutus, millaiset ovat perheen liikkumistottumukset. Terveelliset elämäntavat opitaan varhain ja ne jatkavat mukana usein koko elämän ajan. Joukkuelajit ovat usein niitä, jotka vievät nuoret mukanaan. Joukkuelajeihin on helppo lähteä mukaan vaikkapa yhdessä kaverin kanssa. Liikuntaharrastuksen parista voi saada myös uusia kavereita, mikä on aina tärkeää nuorille. Kun yhteisen harrastuksen jakaa jonkun toisen kanssa, on treeneissäkin mukavampi käydä.

Yhden sijasta kolme lajia

Nuorena aloitetusta liikuntaharrastuksesta on helppo vanhemmiten siirtyä vaativimpiin urheilulajeihin, kuten triathloniin. Siihen kuulu kuuluu kolme eri lajia: juoksu, pyöräily ja uinti. Kilpailumatkoja on monia eri pituisia. Täysmittaisesta triathlonista käytetään nimitystä Ironman. Tähän kilpailuun kuuluu ensin 3,8 kilometrin uintimatka, jonka jälkeen pyöräillään 180 kilometriä. Tämän kaiken täydentää vielä maraton. Kyseessä on siis varsinainen voimannäyte, mutta toki suurin osa kilpailuista on paljon lyhyempiä kuin Ironman. Olympialaisissa kilpailtava matka on noin neljäsosan Ironmanin pituudesta. Ensimmäisen kerran laji nähtiin olympialaisissa vuonna 2000. Tämä tapahtui Sydneyssä. Siitä lähtien laji on kuulunut osana olympialaisten ohjelmaan. Triathlon tarjoaakin katsojille nähtävää ja jännitettävää pitkäksi aikaa. Kilpailun aikana nimittäin ehtii tapahtua, eikä koskaan voi tietää, kuka voittaa.